Begynd til cross

Har du altid gået med drømmen om at gå til cross, du har været fascineret af den sport hele dit liv men aldrig vidst hvordan du skulle starte, hvor mange penge det koster og hvad du skal bruge på det hver måned, der er mange ting man skal tage til overvejelse såsom, hvad det koster, hvad du skal bruge før du starter, om du selv skal købe crosser eller om man kan leje en fra gang til gang.

Hvordan finder du et sted

Det første du skal gøre er at finde et sted, hvor der enten er en træner eller hvor du frit kan få lov til at køre, det ville dog være bedst at finde et sted hvor de har en træner. En god ide det kan være at gå på nettet og google dig frem til et sted, det kan nemt være at der er steder i nærheden af hvor du bor, det kan dog også godt være at der er lidt kørsel til det nærmeste sted.

Sikkerhedsudstyr du skal købe før du starter

Du skal starte med at have de helt basale ting på plads før du starter, da sikkerheden er det vigtigste for dig når du kører, fordi man kan nemt komme til skade hvis man vælter med høj fart, de her ting er helt nødvendige før du starter med at køre.

  • Brynje
  • Hjelm
  • Knæ, albuebeskytter og støvler

Brynje

En brynje er et af vigtigste ting du skal sørge for at have på plads før du starter til cross, den skal være godkendt for at du er bedst beskyttet, en brynje beskytter dine overarme, din mave, skulder og ryg ved styrt. Når du køber en brynje er det også en god ide at købe en nakkekrave som passer til den brynje du køber, så du skåner din nakke mest muligt, hvis uheldet skulle være ude og du styrtede.

Hjelm

En sikkerhedsgodkendt hjelm er også meget vigtig at købe, du skal købe en hjelm som passer til dig, en hjelm som er godkendt til at køre med. Hvis du kører galt og du ikke bruger hjelm, så kan du slå dit hoved meget slemt, derfor er en god hjelm det vigtigste du skal købe før du starter.

Knæ, albuebeskytter og støvler

De tre ting er meget vigtige at beskytte da, det er meget følsomme områder som hurtigt kan komme til skade, hvis du slår de områder meget slemt kan det påvirke dig resten af livet, der skal faktisk heller ikke meget til før du får varige men af det.

Hvad koster det

Selvfølgelig koster det nogle penge at gå til cross, det er ikke nogen billig sport at gå til, men hvis du ikke køber din egen crosser og lejer den på stedet, så kan du spare en del penge men hvis du tager 10.000 kr. til side og køber udstyr for, så vil du være rette vej. Det kan godt lyde som mange penge, især hvis du ikke har råd til det lige nu, derfor kan du tage et kviklån for at få dit nye sikkerhedsudstyr, da dette er et område du ikke skal spare.