Få et mere energivenligt hjem

Mange kan fejlagtigt tro, at de er nødt til at flytte i et nyere hus for at spare på energiudgifterne. Eller også kan det forekomme så besværligt at spare, at flere måske helt giver op ved tanken. Det behøver dog ikke være så besværligt at få et mere energivenligt hjem lige der, hvor du i forvejen bor. Her får du nemlig 3 gode råd til, hvordan du kan spare energi i din bolig ved simple renoveringer.

3 gode tips til at gøre dit hjem mere energivenligt

Renoveringsarbejde kan godt være dyrt, men samtidig laver du renoveringerne for at spare på energien i dit. Samtidig kan du få råd til renoveringerne på flere måde. Du kan spare beløbet helt eller delvist op selv, men du kan også undersøge muligheden for at optage et lån. Det kan du blandt andet læse mere om på: Hvad er en kassekredit?. Når du har fået styr på budgettet, kan du begynde på renoveringer, og her får du 3 gode renoveringstips til et mere energivenligt hus:

  • Skift dine gamle vinduer ud med nye A-mærkede vinduer. Det kan hjælpe dig med at reducere varmeregningen og samtidig give dig et bedre indeklima i dit hjem.
  • Overvej at investere i et varmegenvindingsanlæg. Det er en dyrere post, men også en post der godt kan betale sig, hvis dit hjems isolering i forvejen er i orden. Med sådan et anlæg vil varmen ikke længere forsvinder, når du for eksempel lufter ud.
  • En anden måde at få et varmere og bedre indeklima på er ved at skille sig af med det helt gamle oliefyr. I stedet kan det være en god ide at installere et nyt, kondenserende oliefyr, en luft til vand-varme-pumpe, fjernvarme eller et træpillefyr. Mulighederne er mange.