Hvad er den bedste måde at sove på?

God søvn er afhængig af en sund kost. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at forbedre dine chancer for at få nok søvn. Ernæringseksperter anbefaler ofte at spise fødevarer rig på serotonin og tryptofan samt magnesium og folinsyrer. Disse næringsstoffer er kendt for at fremme dyb søvn. Begrænsning af koffeinindtag er også en god idé. Koffein og alkohol er kendt for at forstyrre REM-søvn.

REM-søvn er det vigtigste stadium af søvn. I løbet af dette stadium bevæger øjnene sig bag dine øjenlåg, vejrtrækningen bliver dybere og lammer kroppen. Denne fase hjælper hjernen med at behandle drømme, balancerer stemninger og giver energi til dagtimerne. Hver nat cykler folk mellem REM og nonREM(kilde: sleepzone.dk sover fire til fem gange. Ikke-REM-episoder bliver kortere med tiden. Søde drømme vil være mulige, når du får en god nats søvn.

Temperatur er et andet vigtigt aspekt af en god nats søvn. Temperatur er et andet vigtigt element i en god nats søvn. Din krop kræver et fald i temperaturen for at falde i søvn. Et fald i temperaturen vil sende et signal tilbage til din hjerne. Tilføj ikke for mange tæpper til din seng. I stedet skal du bare placere det ene ben ud fra sengen. Dette giver dig mulighed for at køle ned hurtigere og hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere. Du kan også have lettere ved at falde i søvn hurtigere, hvis du spiser kiwi, bananer og mandler, inden du går i seng.

Hvid støj kan bruges til at distrahere fra bekymringer og musik for at hjælpe med at sove. Hvid støj er måske ikke den bedste løsning på søvnløshed, men musik og hvid støj kan hjælpe med stressrelaterede problemer. Du kan lytte til musik, der er lav i lydstyrke og har bløde beats. Stærkt lys kan også være gavnligt, da de stimulerer kroppens parasympatiske nervesystemer og nulstiller kroppens ur. Det er let at se, hvorfor søvnløshedsramte har svært ved at sove. Hvis du har problemer med at falde i søvn, kan fokus på noget andet hjælpe dig med at falde i søvn bedre.

Mange mennesker elsker urtete. Kamille te er blevet brugt i århundreder til at hjælpe i søvn. Det er højt i melatonin, som er et hormon, der forbinder med mørke i den daglige lys-mørke cyklus. Selvom kamille te kan være beroligende og fri for koffein, anbefales det ikke at behandle kronisk søvnløshed. Denne urtete kan parres med et magnesiumtilskud for at øge dets effektivitet. Kamille te kan være løsningen for dem, der har problemer med at sove.

Visuelle billeder kan hjælpe dig med at falde i søvn. Du kan slappe af og få god søvn ved at visualisere ting i dit hoved, inden du går i seng. Du kan også visualisere din ideelle drøm for at hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere. Visualisering af din ideelle drøm kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere. Fokuser på dine drømme og ikke dine bekymringer. Forskning har vist, at visualisering kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere. Visualisering kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og lettere, hvis du har problemer med at falde i søvn.